Георги Михайлов
Георги Михайлов / БГНЕС
Народният представител Георги Михайлов е получавал финансови средства - лихви, от търговско дружество по предоставен от него заем за 200 хил. евро през 2013 г. Това съобщи прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата по повод разследването срещу Михайлов за данъчни престъпления.

Открити са несъответствия в данъчните декларации на депутата, който се е бил регистрирал като физическо лице по Закона за ДДС. За 2016 г. Михайлов не е декларирал 44 хил. лева получени като лихви от дружеството. Фирмата е декларирала тези средства. Тя е имала отношения със Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, на която Михайлов е бил изпълнителен директор.

Седем души влизат в затвора заради данъчни измами

По-рано прокуратурата съобщи, че предявила второ искане от Народното събрание (НС) имунитетът на Георги Михайлов да бъде снет заради данъчни престъпления, след като в края на миналата година тя го поиска заради разследване за безстопанственост, по което той вече има повдигнати обвинения.

По повод тези обвинения, през февруари тази година е била възложена финансова инспекция на цялата болница, тъй като за даден период много търговски дружества са доставяли значителен обем от медикаменти. Установено е, че е налице презапасяване с лекарства, стана ясно от думите на прокурор Арнаудова.

Осъдиха кмета на Септември за укриване на данъци

Тя обясни още, че има данни за свръхзадлъжняване на болницата заради презапасяването с лекарства. Имало и съмнение, че част от медицинските препрати, които са били изплащани, не са постъпвали в болницата и на са били прилагани на пациенти. Едно от лекарствата е препарата "Миосет" за онкологични заболявания.
 
БТА