"Трите хвърчащи листа, които Бойко Рашков развя по време на брифинга в МС, които са без печати, подписи и без входящи номера, са PR акция преди 100-я ден на правителство. Положени са много усилия това събитие да се опакова правилно, но не и да се намерят реални доказателства, с които да бъдат обвинени колегите”.

Това каза в „Карай направо” по NOVA депутатът от ГЕРБ и бивш социален министър Деница Сачева по повод задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март. 


Пуснаха Бойко Борисов от ареста (ВИДЕО)

И тримата са добре. Приемат хладнокръвно това, което се случи. Това, което ги тревожи е как близките им ще могат да понесат това, на което са били свидетели всички са загрижени най-вече за децата си”, подчерта тя. 

„Защо се случи арестът е въпрос, който трябва да бъде зададен на Кирил Петков. Защото може да има много интерпретации – за високите цени, кризите и несправящото се с тях правителство, опит за отклоняване на общественото внимание от това, че коалицията непрекъснато се пропуква. Това, на което сме свидетели, е един огромен фарс. Това, което е най-големият проблем в случая е, че премиерът на страната Кирил Петков разпорежда на разследващи полицаи кой да бъде арестуван без доказателства и се меси в тяхната работа”, посочи Сачева.

Арнаудова: Разбрах, че съм арестувана преди да дойде полицията

По думите й създалата се ситуация е успяла да мобилизира изключително много симпатизантите и членовете на партията. „Минути, след като научихме за случващото се с нашия лидер, веднага тръгнахме към Банкя, след това прекарахме доста часове пред ГДНП. Случилото се не просто трябва да се разглежда през призмата на това, че бившият премиер е задържан. А през много ясната призма, че някой се опитва да взриви изцяло върховенството на закона в България. На брифинга на управляващите в МС стана ясно, че за пръв път висши държавни служители направиха самопризнания за собствените си престъпления. Те казаха, че разследващите полицаи са горе на втория етаж и получават указания посред нощ, как да вършат своята работа”, подчерта депутатът от ГЕРБ.  

По думите й случилото се й изглежда като действия съгласувани не с Лаура Кьовеши, а с Васил Божков. „Премиерът много ясно каза, че е свидетел на Васил Божков. Европейската прокуратура се занимава със злоупотреби с европейски средства. И не би следвало да има правомощия за подобно разследване. Но Кирил  Петков не за пръв път нарушава закона. Той е рецидивист в това отношение. И когато лъже и говори неверни неща – на него не му трепва окото и това трябва да тревожи всеки български гражданин”, категорична е тя.

Асен Василев за освобождаването на Борисов: Гешев, а на Бойко Рашков трябва да си подаде оставката

Сачева отхвърли твърдението, че лидерът на ГЕРБ се ползва с „чадър от страна на главния прокурор”. „Помните, че няма повдигнати обвинения към Кирил Петков затова, че е подписал декларация с невярно съдържание, касаеща канадското му гражданство. Нима тогава можем да говорим, че има разпънат чадър над Кирил Петков, а няма такъв над моите колеги и г-н Борисов?”, попита депутатът от ГЕРБ.

NOVA