"Разбрах, че съм арестувана преди да дойде полицията". Това заяви бившият шеф на Пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова минути след освобождаването й от ареста, съобщи NOVA.

„Дойдоха три патрулки, „Охранителна полиция”, военни лица, разследващи. Влизането беше по неотложност. Претърсването продължи от 21 до около 3 часа през нощта. Иззеха тефтер, в който пишеше името на Борисов, както и рекламни материали и картички от предизборната кампания”, разказа Арнаудова за обиска в дома й.

Тя не можа да сдържи сълзите си, когато каза, че всичко се е случило пред очите на малката й дъщеря.

Арнаудова подчерта, че няма представа защо са били задържани тя, Борисов и Горанов.

"Най-скандалното е, че те задържат чрез прессъобщение. Второ – основен свидетел е действащият министър-председател, който е свикал на оперативка в кабинета си вицепремиера Асен Василев и министър Бойко Рашков. Най-интересното е, че си е позволил да въвлече името и на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в това нещо. В свидетелските показания, които е дал Кирил Петков, е посочил, че задържането е станало с нейно знание и по нейно разпореждане", коментира още Арнаудова.

Тя подчерта, че не знае дали сигналът срещу нея е подаден от обвиняемия бизнесмен Васил Божков и допълни: "Мафията си има държава".

На въпрос дали ще сезират Европейската прокуратура Арнаудова отговори, че международният отдел на партията вече е във връзка с ЕНП и Лаура Кьовеши.
NOVA