Председателят на ДПС Делян Пеевски направи коментар пред журналисти, след като в пленарна зала проектокабинет "Желязков" не събра необходимата подкрепа.

Край на първия мандат: Народното събрание не избра Росен Желязков за премиер


"Днес вървим към избори, Русия печели днес", заяви Пеевски.

"Видяхме, че има 30 евроатлантически депутати в ДПС и те ще бъдат депутати", каза той.

Припомняме, че по-рано парламентарната група на ДПС се раздели при гласуването. В пленарна зала гласуваха общо 45 депутати от ДПС. 30 гласуваха "за" проектокабинет "Желязков", 14 гласуваха "против", а един се въздържа.

В сряда сутрин Делян Пеевски заяви, че Ахмед Доган е препоръчал да не подкрепят кабинета на Росен Желязков. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство. Ако няма правителство с първия, втория и третия мандат, подаряваме Путин на България", каза Пеевски.

По думите му няма разрив в личен план между него и Ахмед Доган. "В личен план - не, а в партиен план ще изпълня волята на хората", коментира той.

По-рано в сряда стана ясно, че депутатът Рамадан Аталай е изключен от парламентарната група на ДПС. Протоколът бе прочетен от Росица Кирова, както и придружаващото писмо от председателя на парламентарната група Делян Пеевски, с което той уведомява председателя на парламента за промяната в състава на групата.

Преди това в интервю депутатът от ДПС Рамадан Аталай заяви, че отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган са в разрив в момента.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня