Даниел Стефанов-Дъмпела остава в ареста
Даниел Стефанов-Дъмпела остава в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Даниел Стефанов-Дъмпела остава в ареста
50868
Даниел Стефанов-Дъмпела остава в ареста
  • Даниел Стефанов-Дъмпела остава в ареста

Обвиненият за нападението над ММА боеца Благой Иванов-Багата Даниел Стефанов-Дъмпела, остава в ареста, реши Софийският градски съд. Магистратите прецениха, че доказателствата са достатъчни, за да се направи обосновано предположение за авторство на престъплението, както и е налице опасност Дъмпела да извърши ново престъпление, в случай че бъде пуснат на свобода.

Според показанията на двама от неговите приятели той се е похвалил пред тях, че е намушкал с нож Багата. Освен това Дъмпела има и влязла в сила условна присъда за притежание на наркотици с три години изпитателен срок.

По думите на адвоката на обвиняемия Десислава Коцева Стефанов не се чувства виновен и сам е поискал да бъде подложен на детектора на лъжата. Решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Иванов пострада при скандал в столично заведение около 5.00 ч. сутринта в неделя. От СДВР обясниха пред Дарик, че група от 7-8 души с бухалки и ножове нахлули в заведението, поговорили малко с Багата и компанията му, след което започнали да се бият. Спортистът беше наръган с нож под мишницата. При мелето леко пострадаха приятелите на спортиста Станой Тодоров и Момчил Кондов, познати на полицията заради побой, кражба и хулиганство. След сбиването нападателите се изнесли от дискотеката необезпокоявани.

Официално все още няма задържани или заподозрени за случая. В полицията са разпитани всички присъствали в заведението по време на инцидента. Разследването по случая продължава.

Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Той стана популярен през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава - руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания „Bellator". В ММА боевете няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.