Данчо Пръча остава в ареста
Данчо Пръча остава в ареста / снимка: Дарик - Враца

След заседание, което продължи около шест часа, Врачанският окръжен съд постанови постоянно задържане под стража на добилия скандална известност Йордан Тонов, наричан с прозвището Данчо Пръча и групата му. През първите четири часа съдът изслуша тезите и аргументите, а през останалите два бе взето становището.

Защитата настояваше мярката да бъде заменена с подписка, тъй като при специализираната полицейска акция по думите на адвоката Димитър Марковски не са събрани данни, че групата е престъпна. Той възрази и срещу факта, че не са предоставени доказателствата, добити чрез специалните разузнавателни средства.

Йордан Тонов официално поиска да говори пред медиите. Съдия Пламен Петков разреши той да се срещне с журналистите. Пред тях Тонов отново заяви, че според него делото е скалъпено, тъй като свидетелите били наркомани, сводници и проститутки. Според него журналистите допускали грешка, като го наричали криминално проявен, защото той е съден за рекет през 1993 г. и сега е реабилитиран.

След като съдът постанови постоянно задържане под стража адвокат Димитър Марковски заяви, че той и доверителят му ще обжалват пред Софийския апелативен съд в законния тридневен срок. По-горната инстанция ще гледа делото на 23 октомври от 10.00 часа. Адвокат Марковски заяви, че се надява именно там да може да развие напълно защитната си теза.