Цветанов: В МВР има хора, които помагат на престъпниците
Цветанов: В МВР има хора, които помагат на престъпниците / снимкa: Sofia Photo Agency
Цветанов: В МВР има хора, които помагат на престъпниците
22803
Цветанов: В МВР има хора, които помагат на престъпниците
  • Цветанов: В МВР има хора, които помагат на престъпниците

Вътрешният министър Цветан Цветанов със съжаление каза, че в МВР има хора, които помагат на престъпниците. Той съобщи, че и днес тече операция, свързана с контрабанда, в която са замесени такива служители. Ето какво заяви в кулоарите на парламента Цветанов в коментар на твърдения на Атанас Атанасов от ДСБ, че в МВР има хора, които помагат с информация на престъпни групи като тази, отвлякла Румен Гунински

„За съжаление не бих казал, че няма, защото виждате какви са резултатите в отдел „Вътрешна сигурност". И днес тече операция, която е свързана също със замесени служители от Министерството на вътрешните работи. Не бих искал да конкретизирам дали е конкретно за отвличания - казвам за вид престъпления, които се извършват на територията на страната. Аз вярвам, че разкриваемостта ще бъде по-голяма. Вие, видяхте какво се случи с разкриването на отвличането и убийството на Стоян Стоянов - как беше разплетена една цялостна и организирана престъпна група с поръчител, организатор и извършител", обясни още Цветанов.

„Убеден съм, че, ако имаме някакви по-специални текстове и по-тежка наказателна отговорност, тези лица ще могат да получат едни справедливи присъди", допълни той.

„Аз смятам, че това, което правя в Министерството на вътрешните работи за всяко едно действие, носи своята политическа отговорност. Искам отново да благодаря на колегите в Бургас, Варна за борбата с организираната престъпност и разкриването на убийството и преди това отвличането на Стоян Стоянов. Смятам, че ще имаме едно-две отвличания, за които също сме в правилна посока в по-малък период от време. Необходимо е обаче и малко спокойствие и атмосфера за служителите, за да си свършат работата и затова съм забранил всякаква информация, свързана със случая", посочи вътрешният министър.