Цигари контрабанда откриха в катастрофиралия край Сандански камион
Цигари контрабанда откриха в катастрофиралия край Сандански камион / netinfo
Около 676 400 къса цигари от английската марка "Суперкинг" са открити в тайник на катастрофиралия малко преди полунощ на 10 срещу 11 януари край град Сандански товарен автомобил с полска регистрация.

Инцидентът е станал на главен път Е-79, при хотел "Мамин Кольо", и при него загина шофьорът на товарния камион - 40-годишeн поляк от град Бяла Подласка.

Товарният камион се е движел в посока София с несъобразена скорост. Малко преди намиращия се при мотела прелез, водачът е загубил контрол над управлението, автомобилът се е преобърнал странично, блъснал се е в прелеза и е продължил да се влачи по пътя. При катастрофата водачът е загинал.

При повторния оглед на хладилното ремарке на товарния автомобил, който е превозвал портокали, служители на РПУ-Сандански и Митница „Кулата” откриха двоен под, съобщи Константин Златков, началник на отдел "Митническо разследване и разузнаване" при Митница „Кулата”. В тайника са намерени 33 820 кутии цигари от английската марка "Суперкинг".

Според запознати кутия цигари с бандерол на пазара в Англия струвал около 5 паунда, на черния пазар контрабандните цигари се търгуват за около 3 паунда за кутия.

Справка от Митница „Кулата” показва, че хладилното ремарке, което се оказа с двоен под, досега не е преминавало през тази българска митница.

Според митнически служители, при отпадането на митническия контрол по вътрешните граници на Европейския съюз рискът от подобна контрабанда може да се засили. Нещастният случай стана причина да се разкрие тази контрабанда. Шасито с тайника на товарния автомобил се намира в момента на митническия терминал Кулата. Остатъци от катастрофиралия камион и разпилените от него портокали можеха да се видят и след обяд от преминаващите покрай мястото на катастрофата.

Други новини от Благоевград