Четат присъдите по делото за катастрофата в Симеоновград
Четат присъдите по делото за катастрофата в Симеоновград / снимки: DarikNews.bg
Адвокат Димо Стоянов, защитник на Живко Желев
52951
Адвокат Димо Стоянов, защитник на Живко Желев
Обвиняемите Данаил Георгиев и Живко Желев
Катя Трифонова, майка на една от жертвите в Симеоновград
  • Адвокат Димо Стоянов, защитник на Живко Желев
  • Обвиняемите Данаил Георгиев и Живко Желев
  • Катя Трифонова, майка на една от жертвите в Симеоновград

За справедлива присъда бе последната дума пред съда на двамата подсъдими по делото за жестоката катастрофа в Симеоновград на Великден миналата година Данаил Георгиев и Живко Желев. И двамата посочиха пред съда, че съжаляват за случилото се.

„Съжалявам, че не помня нищо за това, което се е случило. Аз си правя извода, че не търсят кой е виновен, а да има виновник”, каза шофиралият автомобила във фаталната нощ Данаил Георгиев. Братовчед му Живко Желев, който е обвинен, че му е предоставил ключовете за колата, изказа в съдебната зала съболезнования на родителите на загиналите шест деца. „За мен те не бяха просто загиналите деца на пътя, а мои приятели, откакто се помня”, каза Желев.

За присъда, която не се базира на емоции и натиск на общественото мнение, а на обективната истина и доказателствата по делото, пледираха защитниците на двамата обвиняеми.

Частните обвинители по делото - родителите на загиналите деца, искат максимални присъди за двамата подсъдими - по 15 години затвор. Както и да им бъдат отнети шофьорските книжки за дълго време. Прокуратурата пледира от 12 до 14 години затвор за шофьора Данаил и между 7 и 9 години за братовчед му Живко, който му е дал ключовете за колата.

Присъдата ще бъде обявена в 18.30 ч. тази вечер.

Други новини от Хасково