БСП в Нова Загора, Габрово и Сливен преизбра досегашните си лидери
БСП в Нова Загора, Габрово и Сливен преизбра досегашните си лидери / снимкa: Sofia Photo Agency
Досегашният общински лидер на БСП Георги Георгиев остава на поста си за втори мандат, стана ясно от проведената отчетно-изборната конференция на общинската структура на БСП в Нова Загора. Останалите пет кандидати си направиха отвод.

Конференцията избра още 37-членно общинско ръководство, 9-членна контролна комисия и определи кандидатури за членове на ВС на БСП и делегати за пленума на червената партия в края на месеца. Делегатите разгледаха отчета за работата на Общинския съвет на БСП и групата общински съветници на партията. Те се запознаха още с отчета за дейността на контролната комисия, приеха решения за дейността на организацията през следващия отчетен период и обсъдиха проект за нова програма на БСП.

Приоритетна задача за Общинското ръководство на партията столетница ще е успешното участие в предстоящите избори за народни представители и депутати в Европейския парламент, стана ясно на конференцията. В отчетно-изборната общинска конференция на новозагорските социалисти взеха участие 194 от избрани 229 делегати.

Междувременно стана ясно, че Николай Гигоров е преизбран за председател на общинската организация на БСП в Габрово по време на 17-та отчетно-изборна конференция на партията. За него са гласували 23-ма от общо 30 заседатели. Социалистите избраха и 37 от предложените 53-ма общински съветници, като около една трета от тях са нови.

По време на конференцията са били избрани и седем делегати от Габрово, които ще участват в Националния конгрес на БСП, който ще се проведе на 24-ти ноември. На обсъжданията са присъствали общо 108 социалисти от местната организация.

Социалистите в Сливен също преизбраха досегашния председател на партията Мартин Славов за лидер на БСП. За кандидатурата на Славов са гласували повече от 120 от имащите право на глас 198 делегата. За лидерското място бяха издигнати номинациите още на Иван Славов, Иван Хитов и Николай Дянков. Мартин Славов ще е на председателското място на социалистите в община Сливен през следващия тригодишен мандат.

13 ще са делегатите от общинската организация на лявата партия на 47-я конгрес на БСП в края на този месец. На форума в Сливен бе гласуван още съставът на Общинския съвет на БСП, бяха номинирани и кандидатите за членове на Висшия съвет на партията.