/ БГНЕС
От БСП обявиха, че ще вкарат предложение в следващия бюджет партийната субсидия да бъде 8 лева за получен глас.

Припомняме, че през лятото мнозинството прие парите за партиите да бъдат намалени и сега субсидията е 1 лев за глас. Още тогава орязването на парите за партиите породи различни реакции сред политическите сили.

Днес БСП отново обвини ГЕРБ, че намаляването на субсидиите не е отговор на народния зов, а "идея опозицията да бъде поставена на колене и да бъде обезкостена".

Александър Симов от левицата обеща, че червените ще върнат надвзетите събсидии в законовия срок и няма да нарушат нито едно от изискванията, които финансовото министерство е постовило пред нас.

"Не очаквайте от нас да направим като ГЕРБ и да ги внесем веднага. БСП, като получи субсидията, я разпределя докрай, знаем всеки лев къде отива. Затова големият въпрос е защо ГЕРБ имат пари на влог. С какви пари за правили своята политическа дейност?", критикува управляващите социалистът.

Александър Симов коментира и протестиращите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, които преди ден коленичиха пред президентството и се помолиха за "правото и за достойнството на българския президент".

"Казвам си личното мнение. Разбирам протестиращите срещу Гешев днес. Проблемът е, че повечето от тях трябваше да протестират през 2015 г., когато стана спецоперацията по подмяна на правилата, когато стана ясно, че най-вероятно следващият кандидат за главен прокурор ще бъде безалтернативен. Тогава част от тези, които коленичат, ръкопляскаха вдъхновено. И изводът е - когато ръкопляскаш, без да мислиш, после ти се налага да коленичиш", заключи червеният депутат по адрес на "Правосъдие за всеки" и привържениците на бившия правосъден министър Христо Иванов. Именно по негово време ВСС беше разделен на прокурорска и съдийска колегия.