/ БГНЕС
Очакваме конструктивна работа в парламента през следващите месеци до изборите, които предстоят за местна власт. Това коментира пред журналисти в Народното събрание Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ "БСП за България".
 
Стойнев коментира, че БСП ще продължи да бъде конструктивна опозиция и обеща хубавите неща, които се предлагат да бъдат приети. Три месеца след отсъствието на парламентарната група, Стойнев оцени парламентът като "променен" и заяви, че не са загубили тренинг, защото са следили работата на Народното събрание. "Липсва Цветан Цветанов, липсва Данаил Кирилов. Виждаме, че Делян Пеевски вече всеки ден идва на работа, което е доста добре. Хората са спокойни", коментира той.
 
Депутатите от „БСП за България” се върнаха в парламента

По отношение на законодателната програма, депутатът посочи, че тя не е била достатъчна. Стойнев заяви още, че не смята, че изборите за Европейски парламент са били загубени заради отсъствието им от парламента.
 
"Необходимо е да се върнем към един нормален диалог. Имаше един период, в който тонът беше доста висок от двете страни, и от управляващи, и от опозиция. Това не е нормално за работата на едно Народно събрание", коментира Стойнев и призова за по-конструктивен диалог за работа в следващите няколко месеца.
 
Трусове в БСП, две ключови оставки само за ден (ОБЗОР)

На въпрос за законодателните промени, предлагани от ДПС за намаляване на ДДС ставката върху хляба и лекарствата, Стойнев коментира, че това наистина е било идея на "БСП за България" . Той оцени мярката като добра и изтъкна, че подкрепата им за нея зависи от консултациите в парламентарната група.
БТА