38-годишна бременна жена е в болница, след пропадане в шахта в центъра на София. Това научи DarikNews.bg от Столичната спешна помощ. 

Сигналът е подаден в 11:13 часа, линейката е пристигнала за 8 минути. Спешните медици са откарали жената в "Пирогов". 

Те е бременна в четвъртия месец, приета е в спешната болница с контузия на гръдния кош. 

шахта София инцидент
БГНЕС

На мястото, в района на Централната поща, са изпратени екипи на "Контрол по строителството" и район "Средец", научи още медията от Столичната община. 

По първоначална информация на общината не става въпрос за шахта, а "английски двор" - вход към подземие/мазе към прилежащата сграда. 

шахта София инцидент
БГНЕС
 

Сградата е частна, а задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние, допълва БТА. Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите на район "Средец" съставя констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване. Собствениците ще бъдат санкционирани за това, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата, посочват от общината.

В късния следобед от "Пирогов" съобщиха, че пациентката е била изписана от болницата за домашно лечение.