Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Китайската стена е един млад строеж, в сравнение със стената на Солниците в Провадия, каза премиерът
"Аз съм казал - ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. А тя се строи изключително активно", напомни премиерът Бойко Борисов във Варна на откриването на център за споделени услуги на голяма белгийска компания.

Очаква се новата инвестиция да отвори от 300 до 500 работни места за квалифицирани кадри. По този повод Борисов се възползва да рекламира страната - от инфраструктурата на Варна и локацията на града до младите и квалифицирани кадри. "

"Хемус" ще я има. Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите пет години, заради младите хора, инфраструктурата, локацията", обобщи Борисов. Премиерът обърна внимание на тукашните учители и студенти, че квалификацията е изключително важна.

"Това, което имаме като археология, инфаструктура, образование, прави изключително впечатление", похвали се Борисов и се върна към вчерашната си обиколка из археологическия обект край Провадия. "В Провадия солниците са на 6700 г., но светът не го знае. Стената на Провадия е на 6 хил. в сравнение с нея Китайската стена е един млад строеж!", възкликна министър-председателят.

"Правите ли разлика между нашите инвестиции и тези, които правеха молове", запита Борисов, като вметна, че магазини трябва да има все пак, за да пазаруваме. "Неслучайно нашата икономика държи няколко години ръст над 3,5", добави министър-председателят и посочи, че рейтинговите агенции постоянно ни вдигат рейтинга. Премиерът изтъкна пред чужденците и високите постове на българи по света, като изброи Кристалина Георгиева, Мария Габриел и кмета на Габрово. И завърши с любимата фраза, че когато фактите говорят, другото е мълчание.