Борисов: По случая Белнейски има пълен провал на разследващите
Борисов: По случая Белнейски има пълен провал на разследващите / снимка: Sofia Photo Agency
Пълен провал на разследващите по случая Белнейски нарече кметът на София и бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов обрата в причините за смъртта на сестрите. Той подчерта, че е било недопустимо да се измият телата на момичетата с формалин, преди да се съберат ДНК проби.

Борисов посочи, че случаят Белнейски е битов и такива убийства били лесни за разкриване. "Тук има ДНК профили от всичко - от слюнка, сперма, кожа, нокти, коса, влачени са, гуми, сиреч имаш на толкова места, за които да се хванеш и да започне да се разплита конеца", каза още Бойко Борисов. 

Кметът посочи като причина за слабата работа на МВР липсата на специалисти там, тъй като те били напуснали. По думите му МВР го няма, професионализмът също, а ДАНС не може да поеме криминалната работа.

Столичният управник изрази неудовлетвореност от първата присъда срещу бившия директор на "Топлофикация - София" Валентин Димитров, защото в нея нямало нито един ред за нарушенията в дружеството, но прокурорите работят и не трябва те да бъдат пресирани. 

Промените в закона за общинските имоти Борисов нарече смешни, цинични и поредна проява на популизъм, защото тези, които правят промените, продължават да извършват замени, подчерта Борисов, визирайки тройната коалиция.

За имотите, за които се твърди, че са на лидера на ДПС Ахмед Доган, било хубаво да се поработи, а за увеличението на влиянието на ДПС в страната Борисов подчерта, че това, което прави движението тежи на премиера Сергей Станишев и ако той не се вземе в ръце и не прекъсне това, то ще стане непоправимо.

За смяната на ръководството на агенция "Митница" кметът каза, че се прави с цел да се напълнат, макар и вече пълни, касите на тройната коалиция за изборите. 

Относно очаквания критичен доклад от Европейския съюз Борисов каза, че ГЕРБ и ЕНП правят всичко той да не е най-лошия.