Борисов: Да се преразгледа размера на субсидиите за социалните домовете
Борисов: Да се преразгледа размера на субсидиите за социалните домовете / netinfo
Да бъде преразгледан размерът на държавната субсидия, която се превежда на Столичната община за издръжка на домовете за деца и възнагражденията на обслужващия персонал – за това настоява кметът на София Бойко Борисов в писмо до премиера Сергей Станишев.

Според Борисов с определените от държавата стандарти за издръжка не е възможно да се предлагат качествени социални услуги за децата в институциите. Държавният бюджет за издръжка на домовете през 2008 година е в размер на 1 970 022 лева, като в сумата са включени средства за заплати на служители, комунално-битови разходи за поддръжка на домовете, лекарства за децата, консумативи и средства за храна и дрехи.

За да се подобри състоянието на тези институции, в бюджета на Столичната община за 2008 година са предвидени 2 милиона лева за извършване на основен ремонт, като ще се търсят и допълнителни средства за максимално подобряване на условията на живот на децата. Ще бъдат осигурени средства и за преквалификация на персонала. Предвиждат се и допълнителни 24 щатни бройки, с които да се увеличи числеността на персонала.