Бойко Борисов: В Корана пише, че който строи пътища е добре (ВИДЕО)
Бойко Борисов: В Корана пише, че който строи пътища е добре (ВИДЕО) / Министерски съвет

Премиерът в оставка Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана на откриването на изградените 4 километра от обходния път на Смолян. "Тоя, който строи земята да я постеле за вас и прокара там пътища за вас", прочете министър-председателят пред множеството. Той допълни, че този текст от Корана му е посочен от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов.

Бойко Борисов В Корана пише че който строи пътища е добре (ВИДЕО)
netinfo

"В Библията пише ли нещо за пътищата? В Корана го пише. Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж", заяви министър-председателят в оставка. От Библията той цитира фразата "Няма добро ненаказано". Така че от това, което чух - за изграденото в област Смолян през последните две години, заслужаваме си това, което ни се случва, допълни Бойко Борисов. Добре, че в Корана пише, че който строи пътища е добре, заключи Борисов.

Борисов за Хитрино: Призрачното село днес напролет ще бъде едно от най-хубавите

На откриването на пътния участък присъстваха министърът в оставка Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът Николай Мелемов. Пуснатият в действие участък от главната пътна комуникация бе осветен с водосвет, отслужен от свещеници от Смолян. Гост на церемонията бе и районният мюфтия Неджми Дъбов.

Изграждането на главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект "Транзитни пътища V". Участъкът е с обща дължина 3, 4 км. Започва от митницата в кв."Устово" и завършва при местността Бункера на кв. "Райково".

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на пътя Асеновград - Смолян и пътя Смолян - Рудозем като се избягва преминаването през кв.Устово на Смолян.

Източник: БТА