Бойко Борисов се срещна с колегата си от Скопие
Бойко Борисов се срещна с колегата си от Скопие / Снимка: Sofia Photo Agency

Столичният кмет Бойко Борисов се срещна с кмета на Скопие Трифун Костовски. Двамата са обсъдили сътрудничество в областта на транспорта, побратимяването между двете столици и сътрудничество в областта на културата и спорта.

Вече се работи в областта на транспорта, където общинска фирма от София в консорциум с македонско конструкторско бюро и немска фирма ще разработят предпроектното проучване за изграждането на първата трамвайна линия в македонската столица, каза Костовски.

През септември ще бъде подписано споразумение за побратимяването на двете столици. Тогава Бойко Борисов ще бъде гост на македонския си колега на дебат за децентрализацията в Скопие.

Двамата кметове са говорили и за сътрудничество в културата и спорта. Има идея за организирането на мини-футболни турнири с ветерани от Македония, Сърбия и България, каза Костовски.

Трифун Костовски заяви, че в Скопие вече са поставени указателни табели за пътя към българската столица - проблем, който е бил поставен на вниманието му от софийския му колега.