/ ВМРО
Изненадваща протестна акция на ВМРО блокира предупредително кръстовището на бул. "Т. Александров" пред ЦУМ, съобщиха от партията.

От ВМРО посочват, че половинчасовата акция е срещу "драстично повишаващите се цени на електроенергията, горивата, парното и продуктите от първа необходимост".

С викове "Живков - позор, оставка и затвор!", "Мафия", "КЕВР - оставка", "Не на монополите!", от ВМРО са направили акцията като предупреждение към държавните институции, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за овладяване на ценовия шок.

На протеста са били евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, заместник-председателите Милен Михов, Искрен Веселинов и Атанас Стоянов, членове на националното ръководство, представители на младежката организация и граждани.

По-рано през деня, на Организационен съвет, е било взето решение за поредица от действия, "насочени към заостряне на общественото внимание за овладяване на социалната криза, която е следствие от лавинообразната инфлация, довела до обедняването на населението".

Час преди протеста от ВМРО са пуснали своите искания към държавата и предупредили, че ако не се предприемат спешни мерки, в това число закриване на КЕВР и спиране на износа на електроенергия, изненадващите протестни действия в цялата страна ще прераснат в гражданско неподчинение. От ВМРО дават и примери за увеличени цени на хранителни продукти, горива и битови услуги.