Благой Иванов продължава да се възстановява в „Пирогов”
Благой Иванов продължава да се възстановява в „Пирогов” / снимка: БГНЕС, архив

Специалистите от централната реанимация на спешния институт „Пирогов” отвикват Благой Иванов-Багата от изкуствената вентилация и от изкуственото поддържане на бъбречната функция. Това съобщи проф. Милан Миланов от лечебното заведение.

Популярният спортист беше приет в „Пирогов” с тежка прободна рана в областта на гърдите. Веднага беше подложен на животоспасяваща операция. Над 50 дни той беше на апаратно дишане. На по-късен етап се наложи да му се прави ежедневна хемодиализа, заради бъбречната недостатъчност.

На 26 февруари Благой Иванов беше намушкан с нож при скандал в столично заведение. При мелето леко пострадаха приятелите на спортиста Станой Тодоров и Момчил Кондов, познати на полицията заради побой, кражба и хулиганство. След сбиването нападателите се изнесли от дискотеката необезпокоявани.

На спортиста беше направена животоспасяваща операция, която продължи шест часа. За нападението бе задържан 23-годишният Даниел Стефанов-Дъмпел, който съдът остави в ареста.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец и състезател по самбо. Той стана популярен през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава - руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. В ММА боевете няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.