Без тирове по магистралите за празниците
Без тирове по магистралите за празниците / БГНЕС архив
Без тирове по магистралите за празниците
86483
Без тирове по магистралите за празниците
Без тирове по магистралите за празниците
  • Без тирове по магистралите за празниците
  • Без тирове по магистралите за празниците

Брошури с информация за обходни маршрути и GPS-координати ще бъдат раздавани на шофьорите по празниците.

Това е една от мерките, които МВР и пътната агенция предприемат като мярка срещу натоварения трафик, който се очаква в почивните дни. Около 40 хил. румънци вероятно ще дойдат в България смятат от Агенция „Пътна инфраструктура".

"Една от мерките, които имат за цел да улеснят придвижването на колите през празничните дни, е информация под формата на листовки, които ще бъдат раздавани на граничните пунктове", обясни шефът на Агенцията по пътна инфраструктура Лазар Лазаров.

По думите му на Дунав мост и Дуранкулак граничарите ще раздават брошури с информация за обходни маршрути, за да не се образуват задръствания.

На тях ще има също и GPS-координати, които ще могат да се ползват чрез мобилни устройства.
Ограниченията за движение влизат в сила още от утре, обясни още Лазаров.

Правят полицейски проверки по Великден

"От 16 до 20 часа се ограничава движението на товарните автомобили по магистралите. И в понеделник - на 2 май, когато се очаква част от празнуващите да се приберат, се ограничава движението за тирове от 14 до 20 часа", обясни Лазаров.

За да не се минава по магистралата за Варна и Аспаруховия мост, шофьорите от Румъния, които пътуват към Южното Черноморие, ще бъдат пренасочени през Ришкия проход.
Шефът на Пътна полиция Бойко Рановски изрази надежда, че през предстоящите празници инцидентите на пътя ще са значително по-малко.

"Надяваме се и произшествията по пътищата да бъдат по-малко в сравнение с миналата година, когато само за великденските празници имахме 10 загинали", каза той.
Следващата седмица на 5 май, когато е Гергьовден,ограничение на движението ще настъпи в 16 часа и отново в неделя - на 8 май, от 14 до 20 часа.