Белгийска яхта качи на борда си двамата украинци от Толстой
Белгийска яхта качи на борда си двамата украинци от Толстой / снимка: БГНЕС

Матросите на моторния кораб "Толстой" Денис Ахрамеев и Андрей Криженовски са двамата украинци, качени от спасителен плот на яхтата "Мираж", плаваща под белгийски флаг. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта (МТ).  Информацията е потвърдена за Дарик и от началникът на „Морска администрация” – Бургас капитан Живко Петров.

В телефонен разговор с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" кап. Николай Апостолов, Денис Ахрамеев е обяснил, че "Толстой" се е разцепил на две между 1.00 часа и 3.00 часа сутринта на 27 септември. Всичко е станало твърде бързо и Ахрамеев не знае какво се е случило с неговите колеги и дали има други, които са успели да се спасят, поясняват от транспортното министерство. Очаква се „Мираж” да акостира след шест часа в Истанбул и там оцелелите да разкажат повече подробности за инцидента и да дадат информация дали има шанс и други техни колеги да бъдат спасени.

Според първоначалната информация оцелелите моряци са контактни. С падането на нощта от българска страна операцията по търсене и спасяване ще бъде прекратена, но ще бъде подновена в понеделник рано сутринта.