/ Район "Витоша", Столична Община
Малки лисичета "тръгнаха на детска градина" в София! Симпатичната историята се развива в детско заведение в столичния квартал "Драгалевци"

Лисицата и малките ѝ са намерили подслон в двора на детска градина 160, съобщават от Район „Витоша“ в столицата.

Първоначално властите смятали да преместят животните в естествената им среда, но това се оказало невъзможно, защото лисичетата още не са проходили. До тогава те ще останат да живеят в детската градина.

За да сме сигурни, че децата са в безопасност, а лисицата и малките й няма да пострадат, взехме мерки, като заградихме и обезопасихме мястото, където животното си е намерило подслон, съобщиха от общинската администрация.

„Когато пораснат достатъчно, за да проходят сами, лисиците ще се насочат към естествения си дом. Дотогава от управата на детската градина ни увериха, че ще спазват инструкциите на експертите, за да не свикне лисицата с условията на живот в градската среда“, обясни зам.-кметът на район „Витоша“ инж. Красимир Джамбазов.

Случаят не е прецедент, но не притеснява управата на детската градина. Оттам коментират, че мястото е като „естествен зоопарк“ предвид близостта му до планината.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня