Бебе почина заради нехайство на родителите
Бебе почина заради нехайство на родителите / netinfo

11-месечно бебе е починало при неизяснени обстоятелства в гълъбовското село Мъдрец. Срещу родителите на детето, които са от ромски произход, е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

Теодора Алиева е петото дете в циганско семейство, които живеят в гълъбовското село Мъдрец. Детето е родено на 5 юли 2006 година.

В сряда на телефон 166 в полицията в Гълъбово е постъпил сигнал от общопрактикуващ лекар на селото за това, че е констатирал смъртта на 11-месечно дете и че отказва да състави съобщение за смърт поради неясни причини за настъпването й.

При извършения оглед не са установени следи от насилствена смърт.

По данни на родителите два дни преди смъртта детето е имало висока температура, която те свързали с поникването на зъбите му. На смъртния акт след аутопсията е записана диагноза бронхиолитис, казаха близки до семейството. Те разказаха пред Дарик още, че детето било оставено на грижите на бащата, а майката в това време била на работа в тютюневите насаждения.

Детето е починало в ръцете на баща си е имало е много висока температура. По случая е назначена съдебномедицинска експертиза, образувано е досъдебно производство. Погребението на бебето ще бъде днес в селото.

Други новини от Стара Загора