/ БТА
Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев коментира, че са се чули хубави думи в залата - като "отговорност", "държавническо поведение", "служба на народа". И поздрави Росен Желязков, че се е пожертвал, без да има мнозинство. 

"Искам да поздравя г-н Желязков. Да си готов да пожертваш себе си е изключително важно и достойно. Много внимателно слушах вашето изказване", заяви Василев.

"От вас чух, че искате да управлявате с грижа и внимание за социална справедливост. Моят въпрос към вас, примерно с европейската икономическа политика, с което неравенствата в България взеха да спадат, доходите бяха най-бързо растящите, преди една седмица България влезе в графата най-богати държави от държавите със среден доход. До това, че м.г. населението на България намаля само с 2 000 души, а не с 50. За първи път миналата година се родиха повече деца. Това нещо, обаче, не е случайно. Това се случва, защото има целенасочена политика за данъчен кредит за млади семейства, затова че се увеличиха майчинските, че има безплатни детски градини, че има програми за спорт и изкуства. До това че минималната работна заплата беше закачена за средната, за да няма гета в България. Тази финансова политика беше отрчена и оплюта от вашата предизнорна кампания. Вашето правителство каква финансова политика ще води", запита той.

"Трябва да има дебат по политики, да дадете ясна програма и после да се направи състав на МС. Това, което не е отговорно е да се даде състав на МС и който не го подкрепи е безотговорно. Защото аз не съм си написал домашното да напиша програма и в каква посока ще върви страната", допълни Василев.

"Нашата грешка е, че поставяме България пред тясно партийните си интереси и знаехме, че ще платим цена. Платихме политическата цена за това. И тук идва разговорът за България и посоката, в която искаме да върви. И в този разговор трябва да бъдем честни. А честното е да кажем, че България е затапена от амбициите на един човек и зависимостите на друг човек. И докато този проблем не бъде решен, няма как страната да дръпне напред", посочи още той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня