Арестуваха Данчо Пръча
Арестуваха Данчо Пръча / netinfo

Тази сутрин при специализирана полицейска операция е задържан скандалният бизнесмен Йордан Тонов, известен още с прозвището Данчо Пръча. Тонов е сочен за тартор на група във Враца, занимаваща се с разпространение на наркотици, склоняване към проституция, изнудвания и трафик на хора зад граница.

186 униформени служители и 32 автомобила са участвали в задържането на 21 криминално проявени лица от групата на Данчо Пръча. Акцията е проведена на територията на Враца и Мездра. До този момент са проверени 45 недвижими имота, като операцията предвижда техният брой да нарасне до 63.

"Не става въпрос за епизодични действия", заяви Мариус Стоянов от прокуратурата. Още преди година е образувано наказателно дело срещу неизвестен извършител, за да се запази цялата акция в тайна, каза още Стоянов и добави:

Нашето виждане и оценката ни е, че цялостната му дейност, т.е. всичките му финансови постъпления, са от престъпна дейност. Цялата група е образувана и ръководена от Данчо Пръча. Няма случайни лица. Това е структурна организация със строга йерархия и подчинение в самата група.

Очаква се за поне 10 човека от задържаните да се иска постоянна мярка „задържане под стража”.

Други новини от Враца