Министърът на туризма Николина Ангелкова
Министърът на туризма Николина Ангелкова / Darikradio.bg
"Съюзът на собствениците в Слънчев бряг може да разчита на мен. Задължително е да се срещнем с тях, защото от година заедно с тях работим за промяната в статута на националните курорти", каза министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с изпратеното от Съюза на собствениците писмо до премиера Бойко Борисов с искане за среща по въпросите за статута на туристическия комплекс.
 
Слънчев бряг пак на протест (СНИМКИ/ВИДЕО)

Не може община Несебър и Слънчев бряг да се слягат под общ знаменател. Време е законово те да бъдат разграничени, както е във всички туристически държави, каза в Средец министър Ангелкова. Тя присъства на дискусия за туризъм.
 
Слънчев бряг: Искат спешна среща с премиера

Според министъра проблемите, които провокираха протестите на собственици, работещи и туристи в Слънчев бряг, са свързани с факта, че правилата за общински център и голям курорт са приравнени.
 
Премиерът за протестите в Слънчев бряг: Това е демокрация

Хората, които работят в сектора, са прави, че трябва да се спазва законът и правилата, каза министърът. В момента всички наредби на общините важат и за курортите, отбеляза Ангелкова. Тя изтъкна, че във всяка туристическа страна има познати места за забавление, има места, които са типични за семейна почивка. Няма как да се направи сравнение между "Слънчев бряг" и община Несебър.
 
Вицепремиерът: В петък и събота съм свободен вечерта...

Ангелкова изрази надежда, че проблемът може да бъде решен още следващата година, тъй като през октомври предстои да бъде внесен проектът за промени в закона за туризма.