Над 200 души се събраха пред дискотека “Какао” за пореден протест срещу продължаващите междуведомствени проверки в курортния комплекс "Слънчев бряг". Организаторите очакваха в проявата да се включат повече хора. В демонстрацията, която този път се проведе зад метални прегради, се включиха предимно работници в нощни клубове. 

​​​​Слънчев бряг: Искат спешна среща с премиера


Протестиращите отново насочиха недоволството си към вицепремиера Валери Симеонов, като за пореден път поискаха оставката му с шумни скандирания. Всички са облечени в работни униформи. По думите им демонстрацията била "митинг-хепънинг срещу властта".

Протест Слънчев бряг
Снимки: Лалка Димитрова


Охраната на района бе поета от почти сто полицаи. Проверяваха се водачите на всички преминаващи в близост автомобили. Патрули бяха разположени и при входно-изходните точки на комплекса.


Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред NOVA, че проверките следват закона. А който не го одобрява, може да протестира пред парламента.

Премиерът за протестите в Слънчев бряг: Това е демокрация

Протест Слънчев бряг
Снимки: Лалка Димитрова

Преди дни над 600 души блокираха централен булевард и входа на комплекса "Слънчев бряг". Те протестираха срещу организираните от Симеонов среднощни акции, при една от които беше иззета озвучителна техника на заведение.
 
Протестиращите тогава поискаха помощ от премиера Бойко Борисов, като скандираха "Оставка" и "Бойко, спри Валери".

Министър-председателят защити действията на вицепремиера, като посочи, че проверките са в рамките на правомощията и на записаното в закона.
 
Стотици блокираха движението в Слънчев бряг, искат "Валери да си ходи" (СНИМКИ/ВИДЕО)

От Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" също излязоха с позиция след акциите на Симеонов. Те призоваха държавата да реши окончателно въпроса с управлението и администрирането на "Слънчев бряг", както и да се организира съвместна среща с премиера, вицепремиера, министъра на туризма и кмета на Несебър.
 
Вицепремиерът: В петък и събота съм свободен вечерта...

Протест Слънчев бряг
Снимки: Лалка Димитрова

Междувременно проверките в комплекса продължиха и снощи. Полиция, данъчни и служителите на митниците, както и на община Несебър влязоха за пореден път през нощта в най-популярните заведения в комплекса.