Албена ще е домакин на 14-тия фестивал Mediamixx
Албена ще е домакин на 14-тия фестивал Mediamixx / netinfo

От 4 до 8 юни в курорта Албена ще се проведе 14-тото издание на медийния фестивал Mediamixx. Организаторите се похвалиха, че за последните 13 години над 4 хиляди са медийните продукти, представени на фестивала в Албена, а над 45 хиляди души са станали свидетели на форумите.

Георги Кузмов се завръща тази година в Mediamixx като изпълнителен директор и собственик на фестивала. За 14-тото му издание той обещава: „Един добър продукт, който наистина България и медийната общност у нас заслужават”.

Все още се уточнява броят на участниците тази година, но от сега е ясно, че има заявки и интерес от ключови фигури в медийния бранш от Обединените арабски емирства, Кувейт, Русия, Австрия, Италия.

Руди Кобза, председател на консултативния съвет на Mediamixx и шеф на най-голямата рекламна групировка в Австрия, казва, че за един добър фестивал са необходими три неща. На първо място доброто позициониране, а на второ и трето: „Едно страхотно място, място, където хората биха могли да отидат. Мястото вече е определено и е с високо качество за туризма. Визията ще е европейска и по международни правила”.

За първи път на фестивала ще има и награда на публиката – зрителите ще гласуват в интернет, където участниците ще представят своите проекти.