Ако има нередности от дарители на БСП средства отиват за детски домове
Ако има нередности от дарители на БСП средства отиват за детски домове / снимкa: Sofia Photo Agency

Ако се установи, че има някакви нередности, извършени от дарители на партията, веднага ще се разпоредя тези средства да бъдат предоставени за благотворителност - на детски домове, сиропиталища. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти в курорта "Албена" в отговор на въпрос за предадените материали в прокуратурата от председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Станишев допълни, че макар да не разполага с тези материали, е поръчал да бъде направена проверка в партията.

Няма от какво да се притеснявам, защото всички кампании на БСП са били отчетени редовно пред Сметната палата. Разчитам прокуратурата да извърши обективна и задълбочена проверка, заяви Станишев. Той отбеляза, че годишно партията има между 2000-3000 дарители - физически лица, а членската маса на партията е близо 200 000 души.

Станишев коментира, че точно по време на сегашното управление са започнали сериозни разследвания за усвояването на средства по програмата САПАРД. По думите му имената, които се цитират във вестниците и срещу които са повдигнати обвинения, са доказателство, че над никого не може да има политически чадър.