43-то Народно събрание: 336 закона и 293 часа парламентарен контрол
43-то Народно събрание: 336 закона и 293 часа парламентарен контрол / БГНЕС

Работата на 43-ото Народно събрание обобщи справка на пресцентъра и правната дирекция на парламента. Данните показват, че на най-много въпроси и питания е отговорила министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова - 425, следвана от министъра на финансите Владислав Горанов с 414 и вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова - 389.

Последните думи на депутатите от 43-ото НС

Народните представители, които най-активно са задавали въпроси и питания са Петър Славов, Мартин Димитров, Валентин Павлов, Методи Андреев и Светослав Белемезов. Най-много питания са внесли народни представители от Реформаторския блок, следвани от "БСП лява България".

В блиц контрола са зададени общо 275 въпроса от народни представители. Сред тях са били въпроси, свързани със системата на национална сигурност, позицията на правителството за вдигането на забраната за добив на шистов газ, охраната на зелената граница на страната, дългосрочната визия за отношенията на правителството с Русия, обсъждани мерки за справяне с бежанците, съдебната реформа, решение по проекта АЕЦ "Белене", отражението на излизането на Великобритания от ЕС върху българските граждани и българската икономика, насърчаване на научните изследвания, председателството на ЕС през 2018 г.

По време на мандата си 43-ото Народно събрание е приело 336 закона, 392 решения и три обръщения и декларации. Народното събрание е имало 296 пленарни заседания, като 22 от тях са били извънредни. Постъпили са общо 708 законопроекта.

През мандата беше отхвърлен един вот на недоверие на Министерския съвет с премиер Бойко Борисов заради политиката му в здравеопазването.

Източник: БТА