15-годишната Камелия е в неизвестност вече 7 дни, версиите са много
15-годишната Камелия е в неизвестност вече 7 дни, версиите са много / снимка: Novanews.bg

„Камелия поддържаше контакт с баща си. Искала е да отиде в Испания, за да види друга държава, да поживее с него. Но няма шанс да е тръгнала натам, ние се чуваме с него. Тя трябва да има пълномощно, за да отиде", каза пред камерата на „Здравей, България" по Нова телевизия Валя Въкова - майката на 15-годишната Камелия от Видин, която е в неизвестност вече 7 дни.

Цяла седмица майката на момичето, приятели и съученици разпространяват снимката й с надеждата да я намерят. Версиите за нейното изчезване постоянно се менят, но основната е, че е избягала от вкъщи заради конфликт в семейството.

"Тя се обърна и каза "Ще ви побъркам" и я няма и до днес. Може би защото съм ѝ направила забележка да побърза. Нито сме се карали, нито скандали е имало, нито нищо", сподели тя.

Момичето излязло от дома си на 10 март и оттогава никой не я е чувал или виждал, не се изключва версия за отвличане. „Никой от семейството ми не е направил нищо лошо, за да бъде отвлечено детето ми. Ако знаех къде е, щях да отида и да си я прибера", казва майката на младото момиче.

Психологът на училището, в което Камелия учи, каза, че до момента не са показани никакви индикации, че има проблем. „Тя е тихо дете. Не съм чувала да иска да отиде при баща си в Испания или да е имала конфликт с майка си", каза тя.

Приятелка на Камелия отрече възможността да е отишла при мъж, като според нея не е имало нищо съмнително в поведението ѝ при последната им среща.

Източник: Novanews.bg