15-годишна роди, не знаела, че е бременна
15-годишна роди, не знаела, че е бременна / netinfo
15-годишно момиче роди тази сутрин момченце, тежащо едва 1950 грама в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов”. Майката е казала на лекарите и родителите си, че не е знаела за бременността си.

Майката е била в осмия месец от бременността си. Бебето се е родило в 09:17 часа в детската противошокова зала на Института за спешна помощ. Рано сутринта момичето е усетило силни болки в корема, родителите й са извикали бърза помощ. Спешният екип не е предположил, че става въпрос за бременност, а лекарите първоначално са имали съмнения за перитонит, обяснява лекарят Даниел Георгиев, който е изродил бебето. Ето какво още каза д-р Георгиев за Дарик:

Каква беше реакцията на момичето, когато разбра, че ще ражда?

Както и самото момиче, така и нейните родители са в стрес и изненадани от цялата ситуация, диагнозата и от това, което се е случило.

Нормално ли е осеммесечна бременност да не се усети от една жена?

По принцип не е нормално, защото има различни принципи, но в случая става въпрос за 15-годишно момиче, което явно не е запознато с най-елементарните признаци на бременността, по които да се усети, че се случва нещо нередно с нея, което говори за по-ниска просветеност в половата култура и липси в тази насока. Не се учудих, защото има подобни случаи, рядко са, но има.