100 ч безвъзмезден труд за вносител на опасно месо
100 ч безвъзмезден труд за вносител на опасно месо / DarikNews

100 часа безвъзмезден труд постанови Разградският окръжен съд за бизнесмен от Стара Загора, съхранявал 17 тона месо без документи за произход. По искане на 40-годишния Йовчо Йовчев делото бе гледано по съкратеното производство и при закрити врата. Това е втора присъда за Йовчев, той е осъждан и за грабеж.

 

През май 2008 година бяха открити в хладилна база за плодове и зеленчуци в Лозница над 17 тона свинско месо и кожички с неизвестен произход на обща стойност 47 208 лв. В хода на разследването бизнесменът, транспортирал продукта дотам – Йовчо Йовчев от Стара Загора, представил пред окръжния прокурор на Разград Огнян Дамянов фалшифицирани фактури за продажба на месото от негов съгражданин.

 

Съставяне на неистински документи и съхранение при нарушение на ветеринарномедицинските изисквания бяха обвиненията срещу Йовчев. Съдия Димитричка Василева от Разградски окръжен съд го призна за виновен и определи присъда пробация – 1 година задължителна регистрация в пробационна служба, 1 година срещи с пробационен служител и 100 часа безвъзмезден труд. Съхраняваното без документи месо все още не унищожено, стана ясно по делото.