„Винария 2007” събира винари и ценители от цял свят
„Винария 2007” събира винари и ценители от цял свят / netinfo

353 чуждестранни компании ще вземат участие в 15-та специализирана лозаро–винарска изложба ВИНАРИЯ 2007, която започва на 28 март в Панаирното градче в Пловдив, информират организаторите.

Най–много са фирмите от Италия, Франция и Германия. За първи път в изложението ще участват Китайски Тайпе, Люксембург, Македония, Полша и Швеция.

Общо 556 фирми от 35 държави ще се включат в тазгодишната изложба на виното. Със свои експозиции ще участват 203 реномирани български производители и търговци от бранша.

Изключително богат ще е асортиментът от качествени вина – трапезни и колекционни. Голямо ще е разнообразието и при гроздовите и плодовите ракии, винено бренди, ликьори, уиски, водка, джин.

Най-много – 85, са представящите се фирми с машини и съоръжения за преработка на грозде и бутилиране на вина и спиртни напитки. 63 изложители показват най-новите машини и съоръжения за отглеждане на лозя, за гроздобер и транспорт на гроздето. 35 фирми участват с новости от опаковъчната промишленост. 18 – с услуги и информация.

Носителите на златни, сребърни и бронзови медали, на почетни дипломи и дипломи “Вино на годината”, както и на голямата награда “Златен Ритон”, учредена от Международен панаир Пловдив, ще бъдат обявени на бала-промоция ВИНО И ЛЮБОВ, ЛЮБОВ И ВИНО. Тогава ще се извърши и ритуалното приемане на млади специалисти, които ще произнесат Дионисиева клетва.

Традиционният „Фестивал на виното”, в рамките на ВИНАРИЯ, започва с общоградски Дионисиев празник. Той ще бъде официално открит в 15 ч на 28 март на площада пред община Пловдив.

Изложбата ВИНАРИЯ 2007 е отворена за посетители от 9 до 18 часа до 31 март. Входният билет е 3 лева.

Други новини от Пловдив