Таско Ерменков: Без доставки на газ, оставаме на дъното
Таско Ерменков: Без доставки на газ, оставаме на дъното / БСП-Сливен

Без конкретни варианти за доставка на газ, България винаги ще бъде на опашката на дъното и на последното клонче по снабдяване с газ.

Това заяви в Сливен народният представител Таско Ерменков. Според него единствените варианти са да се обясни на Европейския съюз, че България е точно толкова равноспоставена, колкото и Германия по отношение на доставките на газ и сигурността им.

Транзитът през България е икономически по-изгоден за Европа, отколкото през Словакия в обратна посока. Крайно време е да не водим антируска политика, защото Европейският съюз има онази ценностна политика, която трябва да го направи привлекателен за всички, а не враг на едните и слуга на другите", каза още Ерменков.

Плевнелиев с идея изграждането на Европейския енергиен съюз да започне от Балканите

Депутатът Таско Ерменков категорично заяви, че БСП се опитва и ще продължава да определя дневния ред в държавата по отношение на социалната политика, здравеопазване и образование.

Ерменков коментира и вдигането на данъците в Сливен, като според него това няма да напълни местната хазна, а ще накара голяма част от бизнеса да се изсели от Сливен, защото ще му бъде трудно и непосилно да плаща по-високи данъци и такси.