„Софийска вода подменя водопроводи в „Бояна
„Софийска вода подменя водопроводи в „Бояна / netinfo

Повече от 800 метра реконструирани проводи ще осигуряват водоснабдяването на жителите на кв. „Бояна". Инвестицията на „Софийска вода" е в размер над 250 000 лв. С изпълнението на проектите ще се намалят причините за непланирани прекъсвания на водоподаването и ще се подобрят експлоатационните условия в района, ще се предостави по-качествена водоснабдителна услуга за клиентите.

Реконструкция на 638 метра водопровод се изпълнява по ул. „Калоянова крепост" - в участъка от ул. „Кумата" до ул. „Подграмада". Инвестиция от 157 881 лева ще осигури водопровод от висококачествен материал и диаметър 90 и 110 мм на мястото на старите стоманени тръби с диаметър 50 мм.

175 метра стоманени тръби се подменят и по ул. „Момина скала". Новият водопровод е от полиетилен висока плътност, с диаметър 200 мм и в него се инвестират 93 613 лева. Проектите предвиждат подмяна и на сградните водопроводни отклонения по двете улици. 240 жители ще почувстват подобреното качество на услугата след завършване на реконструкциите, индиректно облагодетелствани ще са всички клиенти в района.

През 2009 г. „Софийска вода" инвестира 19 милиона лева за подобряване на водоснабдяването и за пречистване на питейни води.