Шефът на АПИ: Зимата и първият сняг няма да ни изненадат
Шефът на АПИ: Зимата и първият сняг няма да ни изненадат / снимка: БГНЕС
Шефът на АПИ: Зимата и първият сняг няма да ни изненадат
68433
Шефът на АПИ: Зимата и първият сняг няма да ни изненадат
  • Шефът на АПИ: Зимата и първият сняг няма да ни изненадат

Зимата и първият сняг, който се очаква в началото на следващата седмица, няма да ни изненадат, обеща в интервю за Дарик председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков. Той все пак посъветва водачите да не изпреварват почистващата техника.

Всички областни пътни управления и пътноподдъжащи фирми имат готовност да бъде посрещнат първият сняг."Естествено, има винаги елемент на стрес и за шофьорите, и за хората, ангажирани със зимното поддържане, но мисля, че сме създали подходящата организация да не допуснем изненади", каза шефът на АПИ.

В момента текат последни проверки за някои областни пътни управления, обявени за критични, когато стартира зимното поддържане. По думите на Чайков нещата вече са в нормални параметри.

"Бих искал да помоля всеки, който тръгва на път при утежнени зимни условия, да си дава сметка при каква обстановка ще пътува, да не се надпреварва излишно с времето. Ако видите пред себе си пясъкоразпръсквач, който опесъчава, е много вероятно пред него да не е опесъчено. Или повишете вниманието си, или просто изчакайте", съветва шефът на АПИ.

При утежнени условия, ако не е изключително належащо, то тогава забавете пътуването, за да ви осигурим безопасно преминаване по пътищата, призовава Стефан Чайков.

Интервюто със Стефан Чайков чуйте на Radio.DarikNews.bg