Разширяват пътя Бургас – Слънчев бряг
Разширяват пътя Бургас – Слънчев бряг / снимка: Sofia Photo Agency

До 2010 година ще бъде реконструиран пътят Бургас – Слънчев бряг с изграждане на второ пътно платно – това съобщи в Бургас министърът на регионалното развитие е благоустройството Асен Гагаузов. Той и екипът му са на работно посещение в Бургаска област.

Участъкът е с дължина 25,9 км и все още няма пълни работни проекти по всички отсечки. Крайният срок за завършването на проектните дейности е октомври 2008 година.

Според министър Гагаузов е необходимо и пълното съдействие на общините за отчуждаване на имотите, които попадат в територията на разширението. Ще се работи по отсечките Кошарица – Несебър, Равда – Каблешково, Поморие – Сарафово, като участъкът Несебър – Равда е вече с готов проект на стойност 6,7 млн. лв.

От страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” беше поет ангажимент за изграждане на пътния възел Бургас – Средец – Созопол и реконструкция на надлезите по същия път, които са в много лошо състояние. За изграждането на пътния възел, който ще облекчи трафика към южното Черноморие, общината вече предприе мерки, като бе променена собствеността на терена, за да може проектът да се финансира от министерството.

Според министър Гагаузов окончателно проектът ще бъде готов през септември тази година и в най-кратки срокове – до година и половина, трябва да бъде готово и инженерното съоръжение.