Проверяват какво пие българинът
Проверяват какво пие българинът / снимка: sxc.hu
Проверяват какво пие българинът
37314
Проверяват какво пие българинът
  • Проверяват какво пие българинът

Масирани проверки на борси, складове и магазини за вина и спиртни напитки се провежда в София, съобщи за Дарик шефът на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев. Получени са сигнали в агенцията, че алкохолното съдържание на високоалкохолни напитки в търговската мрежа не отговаря на описаното върху етикета. Акцията е съвместно между екипи на Изпълнителна агенция по лозата и виното, Главна дирекция „Криминална полиция”, отдел „Икономическа полиция” и СДВР.

Проверяват се произходът на продуктите, документацията и съдържанието на предлаганите напитки.

„Искаме да разберем какво пие българинът”, обясни шефът на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев.

“С Икономическа полиция и СДВР правим проверки на всички складове. Те ще продължат и в петък и може би в понеделник ще излезем с официалните резултати“. Целта на проверките е превенция и те се правят регулярно от страна на агенцията, но този път са съвместно и с полицията, защото напоследък по думите на Коев са зачестили случаите на по-ниско алкохолно съдържание във високоалкохолните напитки.

Всички констатирани нарушения ще бъдат официално оповестени след приключване на проверките. Ако има нарушения, ще бъдат налагани санкции съгласно разпоредбите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Агенция „Митници” и Комисията за защита на потребителите.