Последен ден за подаване на данъчните декларации
Последен ден за подаване на данъчните декларации / Sofia Photo Agency, архив
Изтича срокът за подаване на данъчни декларации
52905
Изтича срокът за подаване на данъчни декларации
  • Изтича срокът за подаване на данъчни декларации

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчни декларации и плащане на дължимите суми към хазната. От приходната агенция предупреждават, че гражданите, които са избрали последния момент за плащане на данъците си, може да се наложи да чакат на опашки. За да избегнат подобно неудобство, гражданите могат да ползват интернет услугите на данъчните, като за подадена декларация и платен данък по интернет те могат да ползват 5% отстъпка.

Най-бързият начин за плащане на данъците, който гарантира, че няма да чакаме на опашка, е по интернет, категоричен е говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров: „Имаме безплатна възможност за подаване на данъчна декларация за доходите чрез интернет, но там е същото изискването за ползването на електронен подпис. Също така оперира и електронна система за плащане онлайн на вече декларирания данък, като там таксите са символични и независимо от размера на плащането и доплащането, таксата, която системата одържа, е 1 лев".

Ако все пак нямаме възможност да подадем декларация и да платим дължимите суми по електронен път, може да извършим това в пощенски клон или в офиса на приходната агенция по местоживеене. Данъчните имат готовност да работят с удължено работно време днес, но това не гарантира, че няма да се образуват опашки.