Пощенска банка завърши сделката за бизнеса на Алфа Банк
Пощенска банка завърши сделката за бизнеса на Алфа Банк / снимка: БГНЕС, архив
Пощенска банка завърши сделката за бизнеса на Алфа Банк
84853
Пощенска банка завърши сделката за бизнеса на Алфа Банк
Пощенска банка завърши сделката за бизнеса на Алфа Банк
  • Пощенска банка завърши сделката за бизнеса на Алфа Банк
  • Пощенска банка завърши сделката за бизнеса на Алфа Банк

Пощенска банка придоби „Алфа Банк"-България. Това съобщиха от финансовата институция. Всички услуги и продукти, използвани до момента от клиентите на „Алфа банк", остават достъпни. Двете финансови институции продължават да работят обединени под търговската марка „Пощенска банка".

Оперативното сливане ще стане поетапно и в срок до три месеца.

Операционните системи, продукти и услуги на „Алфа Банк"-България, включително платформите за интернет банкиране, ще бъдат уеднаквени с тези на Пощенска банка до три месеца. Дотогава не се предвиждат промени в условията на продуктите и услугите, които ползват клиентите на Алфа банк. Дебитната или кредитната карта на клиентите на Алфа банк ще бъде преиздадена от Пощенска банка с нова от същия вид. Старата ще бъде деактивирана от 25 май 2016 г., дори и в случай, че не сте посетили клона на банката, за да получите нова карта.

Пощенска банка придобива Алфа банк

За новите карти ще се прилагат условията на Пощенска банка по отношение на приложимите лихви, такси и комисиони.

Ако имате срочен депозит, открит в Алфа Банк, условията по него не се променят до датата на падежа му. На падеж, в случай че средствата не се изтеглят, депозитът ще се поднови автоматично, при действащите актуални условия на Пощенска банка.

Условията по кредитите остават същите като договорените с Алфа Банк България

Програма Dynamic ще бъде прекратена, считано от 15 май 2016 г. Притежателите на такава кредитна или дебитна карта ще могат да използват всички натрупани отстъпки по програмата до тази дата.

Преводите на работна заплата и пенсия ще се осъществяват без промяна до смяната на номера на Вашата сметка. Входящите преводи няма прехвърлят автоматично към новия номер на сметката. Ако получавате трудовото си възнаграждение по сметка, открита в Алфа Банк, трябва да се консултирате с Вашия работодател дали заплатата се превежда по договор с банката за масов превод. Тогава не трябва да се уведомявате работодателя за новия номер на сметката.

Във всички останали случаи, за да продължите да получавате Вашето трудово възнаграждение по сметка в банката, трябва да го информирате работодателя си за новия IBAN.

Ако получавате плащания от Националния осигурителен институт и Агенцията за социално подпомагане, след промяната в номера на Вашата сметка (IBAN), Пощенска банка ще уведоми посочените институции за новия IBAN на сметката Ви.

През трите месеца на оперативното сливане на банките офисите на Пощенска банка и на Алфа Банк България ще продължат да работят самостоятелно.