Кристиан Кръстев: БДЖ е загубило доверието на кредиторите
Кристиан Кръстев: БДЖ е загубило доверието на кредиторите / снимка: DarikNews.bg
Кристиан Кръстев: БДЖ е загубило доверието на кредиторите
62993
Кристиан Кръстев: БДЖ е загубило доверието на кредиторите
  • Кристиан Кръстев: БДЖ е загубило доверието на кредиторите

В Съвета на директорите на БДЖ имало нужда от повече гледни точки. Това е причината вчера министърът на транспорта Кристиан Кръстев да освободи от борда Владимир Владимиров и Емил Иванов, призна той в „Седмицата” на Дарик. „До този момент бяха трима икономисти в съвета, в момента са един икономист, един юрист и един железничар, който е започнал от най-ниското ниво в железниците”, поясни той.

На овакантените постове вече са назначени Чавдар Трендафилов и Николай Найденов. Трендафилов е дългогодишен служител на БДЖ и е машинен инженер по образование. Найденов пък е юрист, като е работил в редица министерства, „Информационно обслужване” и в частния сектор, информираха още вчера от пресслужбата на министерството.

„През последните няколко години са правени редица реформи в железниците към оптимизиране на задълженията и цялостната работа на дружеството, но е необходим и малко по-задълбочен подход от гледна точка на експлоатацията. Бих казал, че по някакъв начин е загубено доверието на кредиторите, има социално напрежение и сред работещите и в синдикатите”, призна още служебният министър.

„Помислих върху цялостната работа на съвета на директорите - какво са постигнали до този момент и какво е необходимо още. Моето решение е продиктувано от това, че подходът е бил много едностранчив, много икономически. Трябва да има и други гледни точки в съвета на директорите. Поради тази причина сложих трима различни експерти, за да може в сблъсъка на тяхното експертно мнение да намерим най-добрият и балансиран подход към всички страни”, допълни Кръстев.

Задълженията на националния железопътен превозвач към момента са 716 млн. лева.

Цялото интервю с министъра на транспорта в служебния кабинет Кристиан Кръстев слушайте на Radio.DarikNews.bg