/ БГНЕС, архив
Синдикатите заплашиха управляващите с протести, ако се стигне до премахване на добавката за прослужено време от заплатите на работещите у нас. Това стана ясно след среща на индустриалните федерации към КНСБ и КТ "Подкрепа" по повод заявката на вицепремиера Валери Симеонов, че подкрепя искането на работодателите да се премахне допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит. 
 
Валери Симеонов: Класовете за прослужено време трябва да отпаднат

Според участниците в срещата това е пореден опит за посегателство върху мизерните доходи на българските работници. Идеята за отпадане на добавката за прослужено време беше предложена за пореден път от бизнеса през април, когато от Асоциацията на индустриалния капитал в България обявиха, че ще търсят подкрепа от министъра на икономиката.
 
Хасан Адемов: Идеята да отпадне клас прослужено време е скандална

Пред Дарик председателят на асоциацията Васил Велев обясни, че така ще се изравнят правата на работниците, наети по трудов договор, с тези на държавните служители, както и на по-възрастните служители с по-младите.
 
Според него единствено в България държавата се намесва административно във формирането на заплащането на труда чрез допълнително възнаграждение за работниците с повече стаж, които са на трудов договор.