Ford представя хибридни версии на Escape и Mercury Mariner
Ford представя хибридни версии на Escape и Mercury Mariner / netinfo

Ford Motor („Форд Мотор”) ще представи хибридна версия на електричество и газ за 2009 г. на модела Escape на автошоуто във Вашингтон. Там ще бъде представена и хибридна версия за 2009 г. на Mercury Mariner. Автосалонът в американската столица отваря врати в сряда и ще приключи в неделя. Версиите за 2009 година и на двата модела ще излязат на пазара това лято, предаде Асошиейтед прес.

Обикновено авиокомпаниите представят на във Вашингтон своите ефективни по отношение разхода на гориво технологии, което привлича силно вниманието на правителството и политическите лидери. Енергиен закон, подписан от президента Буш, изисква компаниите да постигнат среден разход на гориво от галон на 35 мили до 2020 година.

Ford съобщи, че при бензиновите версии на Escape и Mariner за 2009 г. ще могат да изминавт се 1 миля повече за галон в сравнение с тези от 2008 година, което прави 1 галон на 18 мили в градски условия и 1 галон на 26 мили за извън населените места, в зависимост от конфигурацията на двигателя.

Икономията на гориво при хибридните версии за 2009 година не се очаква да се повиши значително, казват от автомобилната компания.

И бензиновата и хибридната версии на Escape и Mariner ще имат нов 2,5-литрлов двигател, който ще повиши мощността с 11 процента до 170 конски сили. Бензиновите версии ще се предлагат и с 3-литров двигател с мощност 230 конски сили, като ще имат същите подобрения и икономия на гориво.