„Електрон Комерс” има време да изпълни изискванията на МИЕ
„Електрон Комерс” има време да изпълни изискванията на МИЕ / netinfo

„Електрон Комерс” е единствената фирма за дялово разпределение в страната, която досега не е вписана в регистъра на топлинните счетоводители към Министерството на икономиката и енергетиката. Все още обаче има време компанията да изпълни изискванията на министерството и да предостави нужните документи. Това каза за Дарик председателят на Асоциацията на фирмите за дялово разпределение Тодор Кузманов и уточни, че след като бъде предоставена исканата информация, фирмата вероятно ще бъде включена в регистъра.

Думите му са по повод появилата се вчера информация, че най-вероятно клиентите на „Електрон Комерс” в няколко столични квартала ще се наложи да избират нова фирма за топлинно счетоводство и да купят нови измервателни уреди, защото останалите компании не могат да отчитат тези. Ето какво още каза още пред Дарик Тодор Кузманов:

Вярно е, че до момента в публичния регистър на Министерството на икономиката и енергетиката не е вписана фирмата „Електрон Комерс”. Аз, доколкото съм се чул с моя колега, става въпрос за някакви документи, които министерството искало на оригинални езици на страната, от която идват уредите, пък те били подписани в друг момент.

Има ли все още някакъв шанс да получат регистрация?

Това е един непрекъснат процес. Дори в даден момент нещо да не е наред. След десет дни, след месец нещата могат да се оправят, стига да отговаря на изискванията, на законните разпоредби. Вариантите са два: след като има монтирани разпределители на радиаторите, това означава, че те могат да бъдат обслужвани от фирма, която отговаря на законните изисквания. Ако това са уреди, които никоя друга фирма от останалите, които работят в бранша, не могат да бъдат обслужвани, то те трябва да бъдат подменени с уреди на някоя от действащите фирми.

Има ли фирми, които могат да обслужват тези уреди?


Една част от тях има фирми, които могат да ги обслужват, но, за съжаление, останалата част – не мога да кажа дали е по-голямата или по-малката, са уреди, с които никой друг не може да работи, поне засега.