ЕЦБ остави непроменен основния лихвен процент
ЕЦБ остави непроменен основния лихвен процент / netinfo
Европейската централна банка остави непроменен основния лихвен процент на досегашното равнище от 4 на сто, предадоха световните агенции. Това решение не бе изненада за инвеститорите.

Референтният курс на еврото, определен от Европейската централна банка е 1.3640 долара за едно евро. Курсът на долара за утре според фиксинга на БНБ е 1.43 лева.

Днешните силни икономически данни от САЩ оказаха подкрепа на долара. Новите работни места в частния сектор през юни, както и високите стойности на услугите в частната сфера оказаха изключително позитивно влияние върху щатската валута.

Същевременно президентът на Европейската централна банка не се ангажира категорично за вдигане на лихвите през септември, което се оказа позитивно за щатския долар. Така еврото отслаби част от сутрешните си позиции и евро/долар се търгува под 1.36 нивото между 1.3580 – 1.3595.

Междубанковият курс е 1.4390 1.44 лева за един щатски долар. В обменните бюра доларът се търгува между 1.43 и 1.45 лева за един щатски долар. Еврото се разменя на 1.951 – 1.957 лева за едно евро.