Засилени полицейски проверки по повод 15 септември
Засилени полицейски проверки по повод 15 септември / netinfo

Стартирала е поредната специализирана полицейска операция за проверка на моторни превозни средства на територията на Област Враца – това съобщи днес за Дарик шефа на КАТ – Враца главен инспектор Николай Димитров. Поводът за акцията е наближаващото начало на учебната година.

Само за изминалото денонощие органите на реда са проверили 223 моторни превозни средства, от които 117 са били в нарушение. Санкционираните с акт са били 104, като 25 са карали без предпазни колани, 45 са натискали педала на газта над разрешените 50 километра за населено място, глобените за неизрядна документация са 15, неизправните МПС-та са били 12, неправоспособни 5, без винетка 3-ма, а за неправилно спиране и паркиране 6.

Главен инспектор Димитров призова чрез медиите за по-голяма толерантност на пътя, за повишено внимание на пътя, тъй като започва и традиционния врачански есенен панаир, а ден след него и учебната година.

Той напомни още, че от 01-ви ноември всички са длъжни да карат с включени къси светлини и през светлата част на денонощието.