Започна регистрирането за Международен икономически форум Дунав
Започна регистрирането за Международен икономически форум Дунав / netinfo

Стартира регистрацията за участие в Международен икономически форум “Дунав”, който ще се състои на 10 и 11 юни в Драматичния театър във Враца. Съорганизатори на събитието, което ще се проведе за първи път в Северозападния район, са Български икономически форум и Община Враца.

 Форумът е под егидата на Министерството на икономиката и енергетиката. Целите са насърчаване на бизнес-климата в този регион на България. Мотото на форума е “Обединение на ресурсите за развитие на регионите”. Сред темите, които ще бъдат обсъждани, са трансгранично сътрудничество, недвижими имоти, транспортна и логистична инфраструктура, енергетика и енергийна ефективност, земеделие, пазар на труда.

Досега за участие в Международен икономически форум “Дунав” са се регистрирали общо 206 делегати. По-голямата част от тях са представители на бизнеса, от държавната и общинска администрация заявки са подали 49 души а от неправителствения сектор - 34. Представителите на медии, които са заявили предварително участието си са 15, а чуждестранните гости са 10. Очаква се броят на участниците да се увеличи до изтичането на крайния срок за регистрация в петък.