Фестивалът във Видин
Фестивалът във Видин / Община Видин
Фестивалът за здравословен начин на живот, чийто съорганизатор е Община Видин, отново събра много участници и почитатели. Той се проведе в залата на Общинския съвет. В началото група деца от детска градина „Зорница“ поздравиха присъстващите с песни и стихотворения. Събитието беше открито официално от кмета на Община Видин Огнян Ценков. „Хубаво съвпадение е, че тазгодишното издание се провежда в деня на националната кампания „Да изчистим България заедно“.

Фестивалът във Видин

Преди да дойда тук, в един от прекрасните паркове на нашия град – „Владикина бахча“, призовах съгражданите ни да излязат навън и се включат в инициативата. За да положим усилия за изграждането на здравословна среда и здравословен начин на живот. В контекста на това, което казвам, е и мотото на вашия фестивал - „Без енергия и порив Животът е безсмислен”. Сред вас съм, за да заявя отново подкрепата си за каузата на „Здравей, Здраве!, която проповядва здравословния начин на живот и ни посочва пътищата към него“ – каза той. Видинският кмет изрази увереност, че ще има голям интерес към богатата програма на фестивала и всеки ще открие нещо ново за себе си, което да бъде полезно за духовното му израстване, като пожела хубав и успешен ден.

Эестивалът

В програмата на фестивала са включени лекции, свързани в широк аспект с начините как да преобразим мисленето и навиците си, за да се радваме на здрав дух в здраво тяло; изложби, концерти, конкурс за рисунка. Огнян Ценков разгледа и базара, разположен във фоайето на залата, на който бяха изложени екологично чисти продукти от региона, бижута от природни материали, книги, народни носии и др.

Фестивалът продължава през целия ден и ще завърши с концерт класическа музика от 18 часа, в залата на Симфониета – Видин.
 
 
Община Видин